Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Duomex Com Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Adeziv placi portelanate AF11 Porzellano
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Descriere: Adeziv pentru plăci portelanate, la interior si exterior

Caracteristici : - aderenţă foarte bună, lucrabilitate uşoară,rezistentă ridicată

Compoziţie: Ciment, adaosuri minerale, polimeri de îmbunătăţire a aderenţei, plastificatori

Domenii de utilizare: Pentru lucrări de faianţare şi placări de gresie portalanata, din interior, sau exterior, expuse la temperaturi între -25 C şi + 80 C în medii umede sau uscate.

Pregatirea suprafetei de lucru: Suprafaţa suport trebuie să fie de tip mineral, întărită, nedeformabila, cu o vechime de minim 28 de zile,plana, curată, spălată şi degresată riguros inainte cu minim 4 ore de aplicarea plăcilor ceramice. Suprafaţa trebuie controlată cu ciocan, dacă are rezistenţa suficientă pentru a suporta o placare.In cazul suprafetelor suport critice sau deformabile se va utiliza, in mod obligatoriu AF-S alb sau AF-S gri.

Modalitate de aplicare: Pulberea se introduce în apă şi se începe amestecarea. Atât recipientul cât şi apa utilizată trebuie să fie curate. Se recomandă a se amesteca deodată o cantitate care se utilizează într-o oră. Ames tecarea se face energic, de preferinţă mecanic (la o maşină de găurit electrică se ataşează un ax cu palete), până la obţinerea unui amestec cremos, omogen, uşor prelucrabilcu fluiditate corespunzatoare.In cazul in care se adauga o cantitate insuficienta de apa, produsul isi pierde din proprietatile adezive. Se aşteaptă 10 minute pentru desăvârşirea reacţiilor chimice şi se amestecă din nou energic. Pasta se pune pe suprafaţă în grosime de 4 - 5 mm, după care se greblează cu un dispozitiv tip pieptene, cu dinţi de 6 - 10 mm lăţime şi adâncime în funcţie de mărimea plăcilor aplicate. Greblarea pastei are avantaj dublu: creşte aderenţa plăcii pe suport şi se reduce consumul de material. Pasta se aplica atit pe suport cit si pe intradosul placilor de gresie si faianta; pasta depusă pe suport are proprietăţi adezive timp de 25 - 30 minute. Capacitatea adezivă a pastei se verifică prin atingerea suprafeţei cu degetele mâinii îndepărtate. Lipirea pastei pe degete înseamnă o adezivi tate corespunzătoare. Placile se aseaza pe stratul de adeziv astfel aplicat si se preseaza energic,urmate de miscari de lovire usoara, pentru a asigura suprafata de contact cit mai mare (minim 75% din suprafata posterioara a placii). Pasta din găleata îşi păstrează proprietăţile adezive timp de cel putin 2 ore. SUPRAFAŢA DEVINE UTILIZABILĂ: După min. 24 ore - pentru rostuire cu CHITURI PENTRU ROSTURI ADEPLAST QK 6 sau QK 15. După min. 72 ore - pentru utilizare generală. Orice lucrări ulterioare pe suprafaţa placată se vor face după minimum 72 ore de la placare. La temperaturi sub 20 C timpul de întărire se prelungeşte.

Recomandari: În afară de recomandările de mai sus este importantă respectarea normelor şi standardelor în vigoare. Caracteristicile garantate se bazează pe experienţa practică şi pe testele efectuate. Condiţiile specifice locaţiei şi aplicării pot varia faţă de cele prezentate aici, aşadar, utilizarea corectă şi reuşită a produselor noastre nu este în sfera noastră de responsabilitate.

Depozitare: În locuri uscate, în stare închisă, pe paleţi din lemn.

Ambalare: În saci de 25 kg.

Consum specific: 3 - 4 kg/m , în funcţie de grosimea stratului de adeziv aplicat.
Din Gura in Gura